joi, 15 octombrie 2009

Pelerinii au fost ajutati de voluntari

Crucea Roşie Română Filiala Iaşi

Iaşi, 15 octombrie 2009

Cucea Roşie Română – Filiala Iaşi pe parcursul celor 5 zile (10-15 octombrie) a fost alături de pelerini, oferindu-le suportul psihologic necesar şi, după caz, primul ajutor. Numărul persoanelor suferinde a crescut tot mai mult, de la o zi la alta, ajungându-se la aproximativ 200 de pelerini care au solicitat ajutorul nostru.

Cele mai multe cazuri au avut la bază starea precară a vremii-frigul şi ploaia, la care s-a adăugat oboseala şi alimentaţia necorespunzătoare, fapt care a determinat suplimentarea numărului de voluntari, care a ajuns la 100.

Printre cele mai grave cazuri înregistrate se numără persoanele cu afecţiuni cardiovasculare care au necesitat transportarea la spital. Fracturi ale membrelor superioare datorate căderii de la propria înălţime prin leşin, contuzii şi două femei însărcinate – una în stare de inconştienţă, cealaltă în stare de lipotimie.

Crucea Roşie - Filiala Iaşi pe toată durata celor 5 zile a fost sprijinită în activitatea sa de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Mass-Media şi voluntari ai Crucii Roşii din Sectorul 6 Bucureşti, cărora le mulţumim pentru colaborare.

Anca - Georgiana Serban
Coord. Departament Mass-Media

si Strangere de Fonduri
Filiala de Cruce Rosie Iasi
E-mail: serban_anca_georgiana@yahoo.com
Tel.: 0743 940 521
http://animapoemas.blogspot.com/
http://crucearosieiasi.blogspot.com/

Niciun comentariu: