miercuri, 17 decembrie 2008

Pachete alimentare pentru batrani


Pachete alimentare pentru persoanele in varsta din Iasi


Filiala Iasi a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania vine in sprijinul persoanelor in varsta aflate in dificultate. Cu ocazia apropierii Sarbatorilor de iarna,50 de batrani cu o situatie materiala precara,din Lungani,judetul Iasi,vor primi pachete cu alimente de baza. Darurile vor fi oferite,joi,18 decembrie 2008,la primaria Lungani,iar in cazul persoanelor nedeplasabile,voluntarii Filialei de Cruce Rosie Iasi vor asigura transportul pachetelor la domiciliul varstnicilor.

Actiunea de ajutorare a persoanelor in varsta din Iasi este un proiect in valoare de 2000 de euro,finantat de Crucea Rosie Romana din fondurile obtinute in cadrul Campaniei “Teledon pentru persoanele in varsta aflate in dificultate”,realizat impreuna cu Televiziunea Romana in septembrie 2007. In urma acestei campanii,in perioada decembrie 2007-mai 2008,peste 2200 de varstnici au beneficiat de ajutor material in valoare de aproximativ 100 000 de euro.Suportul material a constat in pachete cu alimente,detergenti si alte materiale necesare efectuarii igienei corporale sau igienizarii locuintei,obiecte de mobilier,imbracaminte,aparate electrocasnice sau sprijin financiar pentru cumpararea unor medicamente. De asemenea,varstnicii inclusi in program, au beneficiat de suportul emotional al voluntarilor Crucii Rosii Romane,care, i-au insotit la plimbare in parc,la medic,la cumparaturi, i-au implicat in actiuni de terapie ocupationala prin realizarea unor produse prin impletit,cusut,crosetat si au facut vizite la muzeu,spectacole etc.

In prezent alte 37 de proiecte in valoare totala de 100 000 de euro se afla in derulare la nivel national si peste 300 de persoane varstnice vor primi sprijinul Crucii Rosii Romane.

Niciun comentariu: