vineri, 17 octombrie 2008

S.O.S. - Fumatul contraataca


Crucea Rosie Iasi va participa ca partener la un proiect pe tema problemelor de sanatate ce apar datorita fumatului.

Proiectul se va desfasura sub forma unei dezbateri care va avea in centrul atentiei un subiect delicat: fumatul. Echipa constituita va face fotografii cu persoane care fumeaza in diferite locatii ale orasului, urmand ca acestea sa fie prezentate sub forma unui montaj, un alt aspect al intrunirii fiind si infatisarea rezultatelor unui sondaj de opinie pe aceeasi tema. Persoane din fiecare ONG si din publicul ascultator vor vorbi despre experientele pe care le-au trait, fie ca fumatori activi , fie ca fumatori pasivi, precedand un moment artistic.

Scopul principal al acestui proiect este acela ca tot mai multi cetateni sa constientizeze gravele probleme de sanatate cauzate de fumat.

Romania se afla printre tarile cu cel mai ridicat numar de fumatori din Europa. Conform statisticilor, procentul fumatorilor este in crestere, acest lucru devenind un semnal de alarma. Cu atat mai grav, in ultimii ani, copiii si adolescentii au inceput sa fumeze. Fumatul este responsabil pentru 75% dintre decesele provocate de bronsita cronica si emfizemul pulmonar si provoaca mai multe decese decat consumul ilegal de droguri, accidente de circulatie, sinucideri, tulburari mentale si SIDA. Mai mult decat atat, fumul de tigara contine un element letal – plutoniul, precum si alte multe substante cancerigene.
Dorim prin acest proiect sa schimbam pe cat posibil soarta fumatorilor si sa le atragem atentia, printr-un mod unic, de la suflet la suflet, ca fumatul nu e o solutie pentru rezolvarea problemelor, de orice natura ar fi.

Niciun comentariu: