luni, 19 ianuarie 2009

Crucea Roşie Română vine în sprijinul persoanelor bolnave de tuberculoză

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, prin filiala de Cruce Roşie Iaşi vine în ajutorul persoanelor bolnave de tuberculoză (TB). Începând cu luna decembrie 2008, Crucea Roşie Română implementează proiectul “Creşterea aderenţei la tratament a bolnavilor TB prin acordarea de stimulente” finanţat de Fondul Global de Lupta Împotriva SIDA, TBC şi Malarie prin Fundaţia Romanian Angel Apeal. Timp de cinci luni, bolnavii TB care îşi respectă integral tratamentul, vor primi lunar tichete assist în valoare de 50 de lei. În situaţia în care persoanele aflate sub supraveghere nu-şi urmează în totalitate tratamentul, numărul tichetelor sociale scade în funcţie de numărul absenţelor înregistrate.
Distribuţia tichetelor sociale va fi făcută de voluntarii Crucii Roşii Romane- Filiala Iaşi în dispensarele TB din judet: Tîrgu Frumos, Hîrlău, Paşcani şi Iaşi.

În luna decembrie a anului 2008, din 311 pacienti care au fost trecuti pe listele puse la dispozitie de ambulatoriile de specialitate din Hârlău, Tg. Frumos, Paşcani şi Iaşi , 244 au intrat in posesia tichetelor.

În luna ianuarie a acestui an, alţi 402 pacienţi beneficiază de tichete în valoare de 50 lei, pentru ca si-au respectat tratamentul. Distribuirea tichetelor din acestă lună se va efectua după cum urmează:
- La Iaşi în data de 20, 22 şi 23 ianuarie;
- La Hârlău şi Tg. Frumos în data de 19 ianuarie;
- La Paşcani în data de 21 ianuarie;

„Datorită acestui supliment valoric, pacienţii, devin mai interesaţi de tratament şi de starea lor de sănătate. Din decembrie 2008 şi până în ianuarie 2009 au fost luaţi în evidenţă pentru primirea tichetelor cu 110 pacienţi mai mulţi, fiindcă şi-au reluat tratamentul!” – a precizat Dragoş Andrei Preutescu – coordonatorul teritorial al proiectului.



Persoana de contact:
Serban Anca-Georgiana
Coordonator departament mass-media si IT
0743.940.521